29 jul 2011

Informe eEspaña 2011

Ara fa uns dies, es va publicar l’informe eEspaña, elaborat per la Fundació Orange, i quye analitza, anualment, l’estat de la societat de la informació a l’estat espanyol respecte a Europa.

A l’informe 2011, Espanya cau per sota de la mitjana europea (65 punts, enfront de la mitjana de 66) passant del lloc 15 al 17.

Podeu trobar l’informe complet a http://www.informeeespana.es/docs/eE2011.pdf

I algunes de les dades mes significatives que podríem destacar són:

  • La taxa d’accés a internet des de la llar és una de les més baixes d’Europa (només un 57% de llars té connexió a internet amb banda ampla). Un retard estimat de almenys dos anys en la cobertura nacional de banda ampla explica també aquestes xifres tan baixes.
  • Espanya presenta unes dades destacades pel que fa a l’ús d’internet a través dels mòbils, on ocupa el cinquè lloc, només per darrere de Luxemburg, Suècia, Noruega i Dinamarca
  • El DNI electrònic, tot i que una quarta part dels espanyols disposa d’un, només és usat efectivament per un 4,7% en les seves gestions administratives (molt concentrats en temes fiscals, beques i ajuts).
  • La petita i mitjana empresa tot just fa ús dels serveis de l’administració electrònica i moltes d’elles ni tan sols compten amb la seva pròpia pàgina web.

La crisi que afecta especialment els països del sud d’Europa (Grècia, Portugal, Espanya, Itàlia, Xipre) també es reflecteix en el descens d’aquests països pel que fa a aquest desenvolupament. Suècia, Finlàndia, Dinamarca i Noruega ocupen les primeres posicions i constaten el domini dels països nòrdics en la societat de la informació europea.

I per acabar, alguna dada interessant, extreta de l’informe sobre els principals indicadors de la SI en el món.

Les xifres són en milions.

image

No hay comentarios: