30 nov 2015

Sobre les 'cibermaneres'

En una altra ocasió, en aquest mateix blog ja m'havia referit a aquest tema, anomenant-lo, llavors, netiquette (http://www.pgpsi.com/2014/08/protocols-socials-i-tecnologies.html)

Per que quan parlem de com utilitzar els dispositius mòbils, les xarxes sociales, les eines de missatgeria instantània (whatsapp), el correu electrònic,..., tant important és el com i quan les utlitzem, com també el quan no hem d'utilitzar-les.

 I aquí entra el concepte de 'netiquette' o 'cibermaneres'.

 I m'ho va recordar un article publicat, ara fa uns dies a La Vanguardia, on diferents autors i referents en la 'vida digital' s'hi refererien.

No és estrany veure sovint com el telèfon interromp converses o reunions. O mes ben dit, com deixem que ens interrompin, ja que la solució era tan fàcil com posar-lo en silenci i deixar que la bústia de veu fes la seva funció o, simplement, no respondre.

Ara a més, hem d'afegir-li les contínues interrupcions dels correus mòbils, els missatges instantanis o les notificacions de les xarxes socials.

Ara bé, tornem al mateix que passa amb les trucades telefòniques. No estem obligats a respondre de manera immediata a tots aquests senyals. És més, no hauríem de respondre de manera immediata, a no ser que justament en aquell moment estiguem dedicant temps a aquest tema.

No és només un tema de millora de la productivitat personal (recodem les lliçons de la gestió del temps sobre com tractar els lladres del temps) sinó també de mala educació.
I això, també ho hem de tornar a aprendre.

Sembla que millorem. Almenys, pel que diu l'article.

Us recomano la lectura i, sobretot, que apliquem les 'cibermaneres'.



No hay comentarios: